Gevulde flespompoen met Mexicaanse chili con carne

 

Dit gerecht is een feestje om te zien. Gemakkelijk te maken, maar je scoort er veel bewondering mee.

Waarom is pompoen zo gezond?

Pompoen is een calorie arme en gezonde groente. Vanwege het lage aantal calorieën en de grote hoeveelheden voedingsvezels is het een ideale groente om te eten als je wilt afvallen. Verder is pompoen rijk aan vitamine C en E. Oranje groentes bevatten daarbij ook nog bètacaroteen, een stof dat door het lichaam omgezet kan worden naar vitamine A. Let op, alleen de oranje en gele pompoenen bevatten deze stof.

Voor dit recept hoef je niet veel te doen, maar wel een beetje geduld hebben. Het stoofvlees kost tijd, maar smaakt zoveel lekkerder als je het de tijd geeft.

 

Wat heb je nodig

  • 1 flespompoen
  • 1 sukadelap
  • 10 ml olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 thl foenegriek
  • 1 thl nootmuskaat
  • 1 thl chilipeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 blik mais
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 verse tomaat, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, fijn gesneden
  • peper en zout
  • geitenkaas, koriander en peterselie naar smaak

 

Hoe maak je het?

  1. Schil de flespompoen met een dunschiller. Snij de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Breng water aan de kook in een grote pan en kook de pompoen gaar (15 minuten ongeveer, afhankelijk van de grootte van de pompoen). Zet apart.
  2. Maak ondertussen de chili con carne: snij de sukade lappen in kleine stukjes en schroei deze dicht in hete olie in een grote pan. Draai het vuur zachter en voeg een flinke scheut heet water toe. Laat het vlees zachtjes pruttelen voor anderhalf uur.
  3. Fruit een gesnipperd uitje in een pan tot de ui glazig en zacht is. Bak de laatste minuten ook fijn gesneden knoflook mee.
  4. Voeg tomatensaus toe aan het vlees. Voeg ook de uit, knoflook en de specerijen toe: foenegriek, nootmuskaat, chilipeper en paprikapoeder. Laat het geheel nog een half uur sudderen.
  5. Voeg vervolgens de kidneybonen, mais, paprika en verse stukjes tomaat toe. Kook dit nog een paar minuutjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Vul de pompoen helften met de chili con carne (als de pompoen koud is geworden, zet m even onder de grill in de oven voor 2 minuutjes).
  7. Garneer het gerecht met geitenkaas, koriander en peterselie.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *