Pasta recept binnen 20 minuten: Penne met paddenstoelen, truffelolie en hüttenkäse

 

Dit super snelle gerecht is ideaal om te maken na je werkdag of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel gezond wilt eten. Dit recept is vegetarisch maar kan aangevuld worden met bijvoorbeeld kipfiletreepjes.

Gebruik volkoren penne in plaats van reguliere penne voor dit recept. Volkoren penne bevatten namelijk meer voedingsvezel en vitamine B. Hüttenkäse is een goed alternatief voor een roomsaus. Het bevat namelijk maar 3% vet.

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 180 gram volkoren penne
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen (ik gebruik kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes)
  • 1 handje walnoten
  • 4 el hüttenkässe
  • Rucola of andere sla om te garneren
  • 1 of 2 thl. tijm (naar smaak)
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • Zonnebloemolie
  • 1 el. truffelolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Breng water (met een snufje zout) aan de kook en kook de penne naar aanwijzing op de verpakking.
  2. Snij intussen de paddenstoelen fijn. Hak de walnoten heel fijn. Snij de rucola of andere sla fijn.
  3. Meng de walnoten met de 5 eetlepel hüttenkäse.
  4. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan (zet het vuur niet te hoog) en bak de paddenstoelen daarin gaar. Breng ze op smaak met zout, peper en tijm.
  5. Giet de penne af en doe ze in een kom. Meng de truffelolie door de penne. Meng daarna de hüttenkäse en de walnoten door de pasta. Als het goed is blijft er een subtiel laagje aan de pasta kleven. Verdeel daarna de penne over 2 borden en serveer daar bovenop de paddenstoelen en garneer met de fijngehakte sla en eventueel Parmezaanse kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *