Een zachtere huid met mango

Mango is een vrucht die Aziatische keukens veel wordt gebruikt (en in India zelfs een heilige vrucht is). Maar ook in Westerse landen is mango heel populair is. Dat is niet voor niets want het is een geweldige bron van heel veel gezonde voedingsstoffen.
Allereerst is mango heel goed voor de huid. Het zorgt ervoor dat poriën ‘ontstopt’ raken waardoor puistjes minder kans krijgen te ontstaan. Mango zorgt ook voor een gezonde kleur van de huid wat als aantrekkelijker wordt beschouwd.
Het antioxidant fenol voorkomt schadelijke invloeden van buiten af en schijnt zelfs blaaskanker te voorkomen.


De grote hoeveelheden ijzer voorkomen bloedarmoede en helpen ons bloed meer zuurstof te vervoeren. Ook is mango een geluksvrucht omdat het veel tryptofaan bevat. Deze stof wordt omgezet in serotonine. Serotonine geeft ons een gelukkig gevoel, voorkomt stress en helpt ons beter en dieper te slapen.
Mango’s zijn natuurlijk heerlijk om direct te eten. Maar je kunt ze ook verwerken in chutneys of curry’s.

4 thoughts on “Een zachtere huid met mango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *