Verbloem knoflook adem met peterselie

Het is vandaag weer vrijdag en dat betekent het begin van het weekend!
Omdat we zaterdag heerlijk kunnen uitslapen is vrijdag een perfect dag om te gaan stappen. Een gemakkelijke maaltijd, omkleden en met je vrienden op stap naar je favoriete kroegje, bar of club.
Mijn ‘guilty pleasure’ is op vrijdag nog wel eens shoarma te maken. Het is snel, makkelijk en lekker. Ik heb mijn eigen recept (zie onderaan!) en daarin zit veel knoflook en ui.
Lekker natuurlijk maar helaas is de geur van knoflook niet zo charmant tijdens een avondje uit. Knoflook bevat zwavel en deze verspreid een onaangename lucht.
Gelukkig is er een hele simpele maar ook natuurlijke manier om deze geur te verbloemen. Eet namelijk wat verse peterselie!

Peterselie is een natuurlijke geurvreter en zorgt ervoor dat zwavelverbindingen minder snel in ons bloed en longen terecht komen waardoor ook de geur minder merkbaar is. Het werkt beter en vooral langduriger dan kauwgom!
Recept shoarma
 3 Lente uitjes
4 teentjes knoflook
200 gr. shoarmavlees
Pakje bladerdeeg
1 tomaat (alleen het stevige gedeelte)
½ paprika
1 ei (geklopt)
Peper en zout
Verse peterselie (als toetje!)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd alle groente zo fijn mogelijk. Kook de tomaat dusdanig lang dat het een zacht geheel wordt.
Bak de shoarma met peper en zout en ontdooi ondertussen de bladerdeegbladeren.
Doe in het midden van de bladeren wat shoarmavlees en voeg hier de fijngesneden groente, het tomatenmengsel en de helft van het geklopte ei aan toe. Vouw de bladeren goed dicht en besmeer het met het overgebleven eimengsel. Maak een klein sneetje bovenin het deeg en bak de pakketjes in de oven (ongeveer 20 minuten).

14 thoughts on “Verbloem knoflook adem met peterselie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *