Recept voor bietensalade

Deze bietensalade is gezond en snel te maken. De zoete honing maakt de smaak van de bietjes nog intenser, terwijl de uien de salade een scherpe bite geven. Deze salade is in een handomdraai klaar wanneer je gekookte bietjes koopt. Zelf bieten koken neemt wat langer tijd in beslag. Zomerbieten zijn in 20 minuten gaar winterbieten hebben een garingstijd van minimaal 1 uur. Bieten kun je het beste koken in de schil. Zodra de schil gemakkelijk is los te maken is de biet klaar. Deze salade is een perfect bijgerecht bij een aardappelschotel of vleesgerecht. Een echte Hollandse klassieker is natuurlijk de combinatie van bietensalade met haring.


Wat heb je nodig?
4 gekookte bietjes
1 appel
1 ui
1 handvol rozijnen
1 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
4 el schenk honing

Hoe maak je het?
Indien nodig, ontdoe de bietjes van de schil en snijd ze in kleine partjes. Schil de appel en snijd in kleine partjes. Snipper de ui fijn. Meng de ingredienten door elkaar en voeg ook de rozijnen toe. Maak een dressing van de honing, olijfoilie en de balsamicozijn. Meng dit met de bietensalade.
Eet smakelijk!

Voor extra variatie kun je ook peer of augurk in plaats van appel toevoegen aan de salade.

9 thoughts on “Recept voor bietensalade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *